THE LOST WEEKEND BAND – ONE HELL OF A TIME (EP)

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
label: Broken Heart Cupid
 

David Fisher aka “HARDCORE” DAVE is de frontman, zanger/harpist van THE LOST WEEKEND BAND. Het was Paul Fig (Slipknot, Alice in Chains) die met hem de studio introk voor de 5-track ep, ‘ONE HELL OF A TIME’. Het is het verhaal van een NYC-punker die in een muziekclub in NY werkte en  die als muzikant voor country koos. Terwijl hij toerde met de punk band Agnostic Front ontdekte hij Merle Haggard, een countryzanger en songwriter. Haggard was in de jaren zestig de belangrijkste vertolker van de Bakersfield-countrysound en bouwde door de jaren heen een imposante carrière op.

Dave rekruteerde in 2010 in LA gitarist Parker Richey, drummer Joey Ponchetti, bassist Eliot Lorango (Corey Taylor, Dorothy) en pianist Carl Byron (Hot Club of Los Angeles, Sin City All Stars, Jim Lauderdale) om met hen ‘A Place to Rest My Head’, hun éérste volledige album op te nemen. Hij deed dat samen met Paul Fig in de Plyerz Studios (Wilco, Tom Petty, Johnny Cash) en Fig's eigen Dave’s Room. Het werd afgewerkt door Michael Hately in de Lotus Studios (REM, Tom Petty & The Heartbreakers, Linda Rondstadt).

De opvolger, de ep ‘ONE HELL OF A TIME’ werd geproduceerd, gemixt en gemasterd door hetzelfde dreamteam en weerspiegelt de vooruitgang die de band heeft geboekt in termen van een voller, rijker en dynamischer geluid. “Pay the Rent”, een klassiek blues/countrynummer, opent het album. Het nummer gaat over leven van loon tot loon. “Sunlight”, de eerste single van het album, is een emotioneel nummer. Dave schreef het na een breuk. Hij zocht toen, zoals velen, zijn heil in drank. “Sign with Me” is een love song die gaat over het concept van het niet waarderen van wat je voor je hebt liggen  en “Madison County” ‘Madison County’ al het volgende liefdeslied, over een verwante ziel die begrijpt wat je hebt meegemaakt. Beiden zijn doordrenkt van nog meer ontroering, verrijkt door de baritonzang van HCD. De ep eindigt met het introspectieve “In the Morning”, dat sierlijk opbouwt van een bitterzoete ballade naar een stijgende, betoverende climax. Het is geschreven als slaapliedje voor zijn ex-vriendin -aldus HCD- “Ik kwam thuis na een show en mijn vrouw lag te slapen. Ik wilde haar heel graag vertellen hoe ik die avond de menigte had verzameld, van een afgeleid publiek tot deelnemers aan de show, maar ik wist dat ze 's ochtends les had. Dus pakte ik mijn gitaar en schreef erover…”.

Eric Schuurmans

 

‘ONE HELL OF A TIME’: tracklist: 01. Pay the Rent – 02. Sunlight – 03. Sign with Me – 04. Madison Country – 05. In the Morning | Music/lyrics by: David Fisher, w/ or as [noted] | Produced by: Paul Fig | Credits: Hardcore Dave: vocs, harmonica / Parker Richey* guitars, pedal steel / Eliot Lorango: bass / Joey Ponchetti* drums, percussion / Carl Byron: piano, accordion / w/Jason Moore: bvs*

Discography THE LOST WEEKEND BAND: One Hell of a Time (ep,5#) | A Place to Rest My Head [2015] | The First E.P. (ep,4#) [2006] |